Najnoviji trend u native i video oglašavanju od sada je dostupan na hrvatskim portalima i putem Linker platforme

Najnoviji trend u native i video oglašavanju stigao je na Linker.hr platformu. Od sada oglašivači putem Linker mreže, osim standardnih preporuka na sadržaj, mogu zakupiti i native video oglase.

Objavljeno 16.10.2017.

Najnoviji trend u native i video oglašavanju od sada je dostupan na hrvatskim portalima i putem Linker platforme
Video u trajanju do 35 sekundi prikazuje se na portalima u prirodnom okruženju sadržaja koji korisnik konzumira, ne ometajući njegovo korisničko iskustvo. Video oglas je klikabilan, nalazi se u formi i funkciji sadržaja na portalu (native).

Za razliku od pre roll video oglasa, korisnik nije 'prisiljen' gledati video oglas već sam odlučuje o tome, a oglašivači plaćaju samo za one preglede videa i interakcije koje su korisnici zaista ostvarili.

Novi format ne utječe na postojeće oglasne pozicije na portalu, a na prvo mjesto stavlja korisnika i njegovo iskustvo konzumacije sadržaja na mediju.

Primjer native video oglasa koji se prikazuje unutar članka na portalu

Native video oglasi u odnosu na ostale video formate


Istraživanja su pokazala da upravo native video oglasi drastično povećavaju brand lift i stopu konverzije u odnosu na pre roll oglase.

U jednom od njih Nielsen je došao do sljedećih rezultata:



A ovo su glavni razlozi:

Native video oglasi daju korisnicima mogućnost izbora, potičući ih da klikaju i saznaju više.

Korisnik pre-roll oglase često gleda kao prepreku / smetnju, što znatno češće dovodi do ignoriranja i preskakanja oglasa. Istraživanja su pokazala da korisnici gotovo 2/3 pre-roll oglasa preskaču već nakon dvije sekunde.

Native video oglasi nemaju striktno ograničenje trajanja, što daje oglašivačima više mogućnosti za pružanje informacija korisnicima.

Kako zakupiti native video oglase?


Putem Linker.hr mreže oglašivači mogu zakupiti native video oglase na različitim domaćim portalima, a targetirati ih mogu svim dostupnim Linker alatima – kategorije interesa, lokacija, retargeting, desktop / mobile...

Video oglase je moguće prikazivati prema sljedećim kategorijama: Lifestyle, Zdravlje, Tehnologija i gadgeti, Sport i fitness, Financije i posao, Žene, Muškarci, Obitelj, Auto-moto, Gastronomija, Zabava, Vijesti, Ljubimci.

Želite oglašavati na Linker platformi kroz preporuke sadržaja i native video na partnerskim portalima? Javite nam se - [email protected].




Primjer Native video oglasa na mobilnim verzijama portala


Korištenjem novog oglasnog formata domaći portali dobivaju još jedan kanal putem kojeg mogu dodatno monetizirati svoje medije.

Portali koji već koriste Linker.hr mrežu mogu kombinirati standarnde preporuke na sadržaj i video oglase, te na taj način iskoristiti maksimalni potencijal. Napredan Linker algoritam poslužuje najbolju moguću kombinaciju oglasa na medijima i dodatno povećava njihovu zaradu. Osim kombiniranog widgeta, mediji mogu koristiti alate i odvojeno - native video i/ili preporuke na sadržaj.

>> Vlasnik se medija i želite isprobati Linker? Registrirajte se već danas i krenite zarađivati!

Najnoviji alat s video native oglasima bit će integriran u korisničke račune oglašivača i medija kroz nekoliko dana. Nakon što smo prošli tjedan pustili live novi alat za optimizaciju i povećanje zarade na medijima, ovotjednim puštanjem native videa te nizom naprednih alata koje smo pustili ranije, Linker se isprofilirao kao tehnološki najnaprednije rješenje ove vrste u regiji, što nam je oduvijek bio i cilj.

Za više informacija kontaktirajte nas na [email protected], a sve novosti pratite i na našem Facebooku.


>> Provjeri još... Jeste već isprobali? Novi alat povećava prihode portala od Linker mreže za 30%!

Pratite Linker na Facebooku:



Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, Linker.hr koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u Politika privatnosti. Slažem se